Au pair tapasztalatok avagy interjú az au paireinkkel!

Hogy találtad ezt az ügynökséget?

Az expressz.hu-n találtam elõször az ügynökségre, majd a honlapot is elolvastam. (K. Anita, Lincoln)

Interneten. Ha jól emlékszem az expressz.hu-n olvastam. (L. Zsófi, Yorkshire)

Az ügynökséget internetes hirdetésen keresztül találtam. Rengeteg álügynökségrõl és becsapásról hallani minden hol, ezért nem is voltam benne teljesen biztos, hogy au-pair szeretnék lenni és sokat gondolkoztam azon, hogy belevágjak-e. Internetes álláshirdetések között bukkantam rá az ügynökség hirdetésére, ami egybõl elnyerte a tetszésemet és a bizalmamat. Gondoltam egy próbát mindenesetre megér. Elküldtem az adataimat és a jelentkezésemet. A válasz nagyon hamar megérkezett.(U. Csilla, Yorkshire)

A neten kerestem minél több olyan ügynökséget amirõl nagyvalószínûséggel mondhattam és mondhatom nem az a célja, hogy rajtad gazdagodjon meg.(R. Anikó, Nottingham)

Egy fórumon találtam rá az ügynökségre.(Sz. Niki, Kibworth)

Internetes hirdetésben. (M. Evelina, Mansfield)

Mennyi idõt vártál míg családot kaptál?

Kb. 3-4 héttel késõbb kaptam egy e-mailt a jelenlegi családomtól, hogy engem szeretnének au-pairnek. (K. Anita, Lincoln)

Nagyon hamar történt minden. Kb.: 1 hetet. (L. Zsófi, Yorkshire)

Az ügyintézés végig gyors és akadálymentes volt. Kb3 héten belül két család közül választhattam, hogy hol szeretnék au-pair lenni (U. Csilla, Yorkshire)

Miutan elküldtem a legszükségesebb papírokat egy hetet mentem el nyaralni es mire hazaértem ott várt a level, hogy van egy érdeklõdõ család. Majd` kiugrottam a bõrömbõl. Aztán persze jött a pánik, hogy akkor mit is kell majd becsomagolni meg minden ilyen kérdés felmerült azonnal. 😉 (R. Anikó, Nottingham)

Ha jól emlékszem 1 vagy 2 hetet. (Sz. Niki, Kibworth)

Pár hónap. (M. Evelina, Mansfield)

Milyen szükséges dokumentumokat küldtél?

Erkölcsi bizonyítványt, dear family levelet, két referencia, önéletrajz, képet magamról, ha jól emlékszem ezeket küldtem. (K. Anita, Lincoln)

Már nem emlékszem mert, több ügynökséghez is beadtam a jelentkezésemet. Egy angol levél a családnak, egy fénykép magamról es egy jelentkezési lap biztos volt. (L. Zsófi, Yorkshire)

A következõ dokumentumokat kérték tõlem, hogy csatoljam egy levelemben: személyi igazolvány másolata, útlevél másolata, erkölcsi bizonyítvány és jogosítvány másolata. Ez utóbbi az autó biztosításához kellett, mivel a család külön autót biztosít számomra. (U. Csilla, Yorkshire)

Elküldtem pár fényképet magamról és az unokatestvéreimrõl, mivel õket pesztráltam csecsemõkoruk óta ( most 10-12-13 évesek! ), elküldtem még egy orvosi alkalmasségi papirt és ha jól emlékszem elküldtem az erkölcsi bizonyítványom scannelt példányát. De olyan ideges voltam, hogy nem fordíttattam le, pedig kellett volna! A legfontosabb papír a bemutatkozó levelem volt. Ez lehet a döntés mérlegén a döntõ súly. (R. Anikó, Nottingham)

Két referencia levelet, egy orvosi igazolást, két mosolygós fényképet magamról, egy ‘Dear family’ levelet, a jogosítványom és a személyi igazolványom fénymásolatát, valamint egy erkölcsi bizonyítványt, biztos, ami biztos. (Sz. Niki, Kibworth)

Erkölcsi bizonyítvány, orvosi igazolás, útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány fénymásolata. (M. Evelina, Mansfield)

Milyen nyelvtudásod volt mikor kijöttél?

Szinte semmi. Persze lehet, hogy ezt csak innen látom. De az tény, hogy nem nagyon látszott meg a négy évnyi gimis angol tanulás. (L. Zsófi, Yorkshire)

Az angol nyelvtudásom közepes volt mikor kijöttem. Már rendelkeztem egy középfokú nyelvvizsgával, de mivel otthon nem használtam a nyelvet sokat felejtettem és csak az általános témakörökre terjedt ki. MIóta kint vagyok sokat fejlõdött a nyelvtudásom, persze eleinte voltak kisebb problémák és kétségeim, hogy hogy is fog ez az egész mûködni 🙂 Szerencsére a család megértõ volt, tudták, hogy nekem sem könnyû beilleszkednem. Eddigi tapasztalataim alapján mindenki nagyon segítõkész és szívesen válaszolnak a kérdéseimre.(U. Csilla, Yorkshire)

Mikor megérkeztem egy “kicsit” megszeppentem. “Hûha, tényleg itt vagyok és tényleg nem sokat értek abból amit mondanak!” Bár volt egy alapfokú belföldi nyelvvizsgám, úgy éreztem nem tudok semmit. Ma már tudom ez normalis. Mindig adni kell magunknak idõt, míg hozzászokunk az itteni kiejtéshez. (R. Anikó, Nottingham)

Van középfokú nyelvvizsgám, így elméletben tudtam nagyjából az angol szabályokat, de nem nagyon mertem megszólalni angolul. Szinte nem is használtam Magyarországon, így nagyon sok mindent elfelejtettem. Reálisan talán alap- és középhaladó szinten voltam. (Sz. Niki, Kibworth)

Közepes. (M. Evelina, Mansfield)

Hogy zajlott le a közvetítés?

Írtad, hogy az indiai család érdeklõdik utánam. Nem sokkal kesõbb kaptam is egy e-mailt tõlük. Leveleztunk párszor, és megbeszéltük, hogy augusztus 1-jén utazom, es õk várnak a vonat állomason. (K. Anita, Lincoln)

Gördülékenyen. Az ügynökség megadta a család elérhetõségét, és onnantól már csak velük tartottam a kapcsolatot. A többit a család intezte. (L. Zsófi, Yorkshire)

Az ügyintézés végig gyors és akadálymentes volt. Kb3 héten (U. Csilla, Yorkshire)

A közvetítés 3 hét volt, azt követõen, hogy megkaptam Edina levelét a családról. 3 héttel késõbb már meg is érkeztem ide. (R. Anikó, Nottingham)

Regisztráltam, majd elküldtem a szükséges dokumentumokat. E-mailben kaptam néhány családot, elég hamar …Az egyiktől viszont érkezett egy személyes levél, nagyon szimpatikusak voltak, így azonnal válaszoltam. Rá 2 hétre már kint is voltam Angliában. (Sz. Niki, Kibworth)

Egyszerűen, levelezéssel. (M. Evelina, Mansfield)

Hogy vette fel veled a kapcsolatot a család?

E-mailben. (K. Anita, Lincoln)

E-mailben megkeresett, majd telefonon is beszéltünk. (L. Zsófi, Yorkshire)

Felvettem a kapcsolatot az egyik családdal akikkel mindent megbeszéltem telefonon és emailben. (U. Csilla, Yorkshire)

Egy e-mailt kaptam a családtól. Leírták, hogy szimpatikus vagyok a képek alapján és a papírokat is rendben talalták. És a bemutatkozó levelem is célba ért. Aztán míg ki nem jöttem naponta SMS-eztem a gyerekekkel és ennél azért ritkábban, de az anyukával is beszélgettünk. 🙂 (R. Anikó, Nottingham)

E-mailben, majd később telefonon beszéltünk. (Sz. Niki, Kibworth)

E-mailen. (M. Evelina, Mansfield)

Mennyi idõre jöttél Angliába?

Elõször 6 hónapra jöttem, de végül kitolódott 1 évre. (K. Anita, Lincoln)

Egy évre. (L. Zsófi, Yorkshire)

Amikor a család felvette velem a kapcsolatot egy év volt a megbeszélt kint tartózkodásom ideje, de a karácsonyi hazalátogatásom után megkértek, hogy maradjak ha szeretnék.(U. Csilla, Yorkshire)

Egy évben állapodtunk meg az e-mailekben, bár lehet hogy kettõ lesz belõle. Elkiabálni nem akarom, bár egyszer már rábólintottak. De az élet kiszámíthatatlan. De mindenképp felejthetetlen élmény, amit senki nem vesz el tõlem! (R. Anikó, Nottingham)

1 év (M. Evelina, Mansfield)

Hány éves gyerekekre vigyázol?

Egy 5 éves kisfiúra, és besegítek néha a 2 hetes baba ellátasa körül. (K. Anita, Lincoln)

Csak egy van, es õ tegnap töltötte be a 8-at 😀 (L. Zsófi, Yorkshire)

Két kislányra vigyázok, az egyik 3 és fél éves a másik kicsivel több mint egy éves.(U. Csilla, Yorkshire)

Két gyerek van a családban: Nadine es Youssef. 11 és 14 évesek. És nagyon aranyosak. Elõnyös a koruk nekem, mert tudnak segíteni a nyelvtanulásban és több a szabadidõm.(R. Anikó, Nottingham)

Négy gyerek van, de nekem csak a két kisebbre kell figyelnem. Ők 7 és 11 évesek. A nagyok pedig 14 és 15. (Sz. Niki, Kibworth)

9 és 7 (M. Evelina, Mansfield)

Milyennek találod a családod, jól kijösz velük?

Én jól kijövök a családdal, kedvesek, barátságosak, semmi problémám nem adódott igazán velük, amit nem tudtunk volna megoldani. Többnyire ha mennek valahova (kiállítás, tengerpart, étterem, stb.) engem is visznek magukkal.

Mára teljesen olyan mintha a család tagja lennék. (K. Anita, Lincoln)

Ez változó. De többnyire igen. Rendkívül segítõkészek, és barátságosak. (L. Zsófi, Yorkshire)

A gyerekek nagyon jól neveltek és szerencsére nagyon jól kijövünk 🙂 Ugyan ez a család többi tagjáról is elmondható. Szeretneka kedvemben járni, hiszen tudják, hogy a családomtól barátaimtol távol nem könnyû.2009. augusztusa óta vagyok kint, ez idõ alatt eddig kb 3szor voltam otthon, mert a fõiskolai vizsgáim miatt haza kellett járnom. A családdal ezt elõre tisztáztam és ebben is a segítségemre voltak (U. Csilla, Yorkshire)

A család Egyiptomból származó, muzlim család. Nagyon kedvesek és segítõkészek. Õk találtak rá a tanfolyamomra is, ami teljesen ingyenes! Most pedig félév után találtam egy ún. Conversation Room-ot. Itt velem hasonszõrû emberek csiszolják az angol nyelvüket, és próbálnak rutinra szert tenni a beszélgetésben. Egy órával lóg bele a munkaidõmbe, de õk automatikusnak vélik hogy járok, így nem is értették, miért kérdeztem meg mehetek-e. Ez azt hiszem elárulja az alapvetõ beallítottságukat és azt, hogy jól kijövünk, megha egymást közt arabul beszélgetnek, akkor is. De ezt is csak azért, mert a gyereknek igy nincs alkalmuk elfelejteni az arab mivoltukat. Es ez szimpatikus bennük. A karácsonyomat is neki köszönhetem. Azzal leptek meg, hogy kifizették nekem a retúrjegyet és így a családommal tölthettem a karácsonyt. Õk ugyanis nem ünneplik. Ezzel a szívembe is zártam õket! (R. Anikó, Nottingham)

Nagyon nagy szerencsém van, mert a családom segítőkész, barátságos, mindenbe bevonnak, legyen szó családi vacsoráról vagy családi programról. Még csak 1 hónapja vagyok kint, de már jártam Birminghamben is, kétszer voltam nyelvsuliban és pilatesre is járok. Utóbbit a családom fizeti, ami nagyon kedves gesztus tőlük. Ez mindent elárul, azt hiszem… 🙂 (Sz. Niki, Kibworth)

Nagyon kedvesek, segítőkészek, udvariasak, barátságosak. (M. Evelina, Mansfield)

Miért döntöttél úgy hogy au pair leszel?

Hát azért döntöttem az au-pairkedés mellett, mert szerettem volna kijönni Angliába nyelvet tanulni ugyanakkor keresni is egy kis pénzt. Ezt találtam a legjobb megoldásnak, hiszen imádom a gyerekeket, könnyen alkalmazkodom és nincs problémám azzal sem, hogy el kell végezni egy kis házi munkát. (K. Anita, Lincoln)

Angol tudásomat akartam csiszolni. (L. Zsofi, Yorkshire)

Azért döntöttem úgy, hogy au-pair leszek mert szeretek gyerekekkel foglalkozni és természetesen az angol tudásomat akartam javítani. Emellett egy új országot is megismerhettem, az itteni szokásokat és városokat.(U. Csilla, Yorkshire)

Mikor eldöntöttem hogy au-pair leszek arra gondoltam szerencsét próbálok külföldön. És így megtanulok angolul kommunikálni és ugyanakkor megismerhetemezt az országot. Már óvodás koromban is “angol” halandzsanyelven próbaltam beszélni. A másik oldal a hazai munkapiac. Három mûszakban dolgoztam ugyanezért a fizetésért amit most kapok. Sokszor még ennyit se kaptam érte. És ami Magyarországon 3 mûszakba “kerül”, az itt zsebpénz, holott az árak a boltokban például nagyon hasonlóak. (R. Anikó, Nottingham)

Szeretném fejleszteni az angol nyelvtudásomat, más nemzetiségű embereket megismerni, felfedezni Angliát és élményeket gyűjteni. (Sz. Niki, Kibworth)

Szerettem volna nyelvet tanulni, és megismerni más országot is. (M. Evelina, Mansfield)

Mit szeretsz az au pairkedésben?

Azt szeretem a legjobban, hogy a kisfiú akire vigyázok szeret engem és ki is mutatja, hogy olyan vagyok neki, mint egy “nagy testvér”. Szeretem azt is, hogy van elég szabadidõm, hogy nyelviskolába járhatok, hogy egyszerre két kultúrát is megismerek közelrõl (angol, indiai) (K. Anita, Lincoln)

Ha a gyereknek kiérdemelted a szeretetét, nagyon tüneményes tud lenni.

Nem kell aggódnod a pénz miatt, vagy hogy hol fogsz lakni.

Világot latsz! (L. Zsófi, Yorkshire)

Amit nagyon szeretek ebben a foglalkozásban az a rengeteg utazás. 🙂 Nagyon sok lehetõségem nyílik utazni és kirándulni, mert a munkabeosztásom miatt elég sok szabadidõm van. Legutóbb Edinburghban töltöttem el egy hosszú hétvégét, de elõtte is kimondhatatlanul szép helyeken jártam. (U. Csilla, Yorkshire)

Azt szeretem a legjobban, hogy heti 25 órával keresek annyit, amit kerestem heti45 órával. A másik amit szintén imádok ebben az országban az hogy van barátom Thaiföldrõl, Spanyolországból, Egyiptomból, Pakisztanból, Japanból es Afrikaból tobben is. De vannak itteni magyar barátaim is. A harmadik es nem utolsó amit szeretek az au-pairkedesben, hogy fokozatosan vállhatok itteni munkavállalóvá, ha akarok. Más így, mint idecsöppenve munkát találni.(R. Anikó, Nottingham)

Azt, hogy szinte családtagnak számítok, az a fontos a host family-nek, hogy jól érezzem magam és nem az, hogy minden munkát elvégezzek percre pontosan. Persze utóbbi sem árt 🙂 A lényeg, hogy sok szabadidőm van, megbecsülik a munkámat és segítenek, hogy minél jobban beilleszkedjek. A legeslegjobb pedig a gyerekek őszinte visszajelzése. A családnak eddig 2 au paire volt, de azt mondták, hogy eddig én vagyok a legjobb és szeretnek. Ennél szebbet nem is mondhattak volna. Nagyon jól esett. (Sz. Niki, Kibworth)

Ugyanazokat a házimunkákat csinálom, mintha otthon lennék, pénzt is kapok érte és közben tanulok. (M. Evelina, Mansfiled)

Mit NEM szeretsz az au pairkedésben?

A vasalást, utálok vasalni, de mindennap megcsinálom, ha kell.:D

És hogy néha a kissrác nem veszi figyelembe a magánszféra fogalmát:D, de hát ha kellek neki, megyek:) (K. Anita, Lincoln)

A kiszámíthatatlan helyzeteket, túlórákat, vagy amikor a szülõ a lelkiismeretedre bízza, hogy mennyit törödsz a gyerekkel. (L. Zsófi, Yorkshire)

Amit nehezen viselek el az a honvágy, de az internetnek köszönhetõen minden nap tudok beszélni a családommal és a barátaimmal.(U. Csilla, Yorkshire)

Talan a honvágy az amit nem szeretek. 26 évig ketten éltünk édesanyámmal es most egy négytagú család tagja lettem, így néha hiányzik,hogy egyedül lehessek a házban.(R. Anikó, Nottingham)

Azt, hogy egyik nap több dolgom van, a másik nap kevesebb és amikor egyedül vagyok itthon, az nagyon unalmas tud lenni, annak ellenére, hogy minden héten készítünk ‘hetirendet’, vagyis melyik nap mik a feladataim. A fordítottja is igaz természetesen, van hogy nagyon sok a dolgom. (Sz. Niki, Kibworth)

Nem egyedül élek, így lekorlátozódik a barátokra és a szabadidős programoka fordítható idő és hely. (M. Evelina, Mansfield)

Miket szoktál vásarolni a zsebpénzedbõl?

Valtozó, hogy mire költök. Bár használhatom az internetet, még is sokat beszélek telefonon a családommal. Így telefonszámlára, ruhára, cipõre, dvd filmre, repjegy, vonatjegy, néha élelmiszer, ha valami otthoni ízre vágyok, akkor megszoktam venni a hozzávalókat (túró, búzadara). (K. Anita, Lincoln)

A többségét megpróbálom félrerakni jövõre az egyetemre, de ruhát, vonatjegyet, csokit, tisztasági kellákeket. A helyzet hozza, hogy mire van szükség. (L. Zsófi, Yorkshire)

Itt is sikerült barátságokat kötnöm, pl egy cseh au-pair lánnyal szoktuk a szabadidõnk nagy részét együtt tölteni. Persze helybeli fiatalokkal is vannak közös programjaink, mint pl mozi, színház, bowling, és persze a pubok 🙂(U. Csilla, Yorkshire)

Hát szoktam ruhaát venni, de csak ha muszáj. Ennivalót is bár ez se igazán nagy tételû. Busszal is hétvégeken bejárok a városba, vagy vidékre kirándulni. (R. Anikó, Nottingham)

Mivel nagyon olcsók a ruhák, főként azt. De néha rákívánok az édességre vagy megkóstolok valami nagyon angolos, érdekes ételt, italt. Ezenkívül az utazásra költök és tisztálkodási, kozmetikai szerekre. A nyelviskolámat is én fizetem, de mivel csak 60 font, nem kell görcsösen spórolnom. (Sz. Niki, Kibworth)

Ruhát, buszjegyet (M. Evelina, Mansfield)

Tudsz spórolni?

Igen azért ennyi költés mellett is tudok félretenni:D De igen simán lehet spórolni. (K. Anita, Lincoln)

Igen, nagy akaraterõ kérdése 😀 (L. Zsófi, Yorkshire)

Csak a magam külön igényeire és szórakozásra kell kiadnom pénzt mivel a szállás és étkezés biztosított.(U. Csilla, Yorkshire)

Igazábol a heti 70 GBP-ból 50-et elrakok es hazaküldöm. Mindig jó ha van tartalék. Igen! Tudok spórolni. Legutóbb 200 GBP-t küldtem haza. (R. Anikó, Nottingham)

Nem a pénzkeresés motivál, de igen, tudok félretenni. (Sz. Niki, Kibworth)

Van plusz munkád? (extra takarítás, baby-sitting, egyéb)


Néha hétvégén is igénybe vesznek, ha otthon maradok és nem csinálok igazán semmit. (K. Anita, Lincoln)

Volt, hogy elmentem más családhoz besegíteni házimunkával, meg baby-sittingel, ezt persze plusz pénzért (L. Zsófi, Yorkshire)

Plusz munkám csak akkor van, ha én döntök úgy, vagy szükségesnek látom. Egyébként nem jellemzõ. (R. Anikó, Nottingham)

Igen, volt már egyszer extra baby-sitting, ami abszolút nem volt megerőltető. (Egyik este a két kisebb gyerekkel maradtam itthon, főztem vacsorát, kikölcsönöztünk egy dvd-t és este lefektettem őket.) (Sz. Niki, Kibworth)

Nincs (M. Evelina, Kibworth)

Honnan lettek barátaid?

Mivel alapjáraton nem vagyok az az “utcán” leszólítós fajta. Így inkább a szomszéd Magyar család és egy másik magyar család jelenti a magyar kapcsolatokat számomra. Leginkabb, az iskolából lettek barátaim, ami azért is jó, mert ilyenkor az angolt kell használnom, ami gyakorlást jelent. (K. Anita, Lincoln)

Fõleg College-ból, a focicsapatomból, de a gyerekem sulijából is szereztem ” barát anyukákat akik roppant hasznosak voltak. Volt hogy együtt mentünk kirándulni, vagy csak a gyerekeket hagytuk együtt játszani. (L. Zsófi, Yorkshire)

Heti egyszer 3 órát nyelviskolába járok ahol újabb barátokra és ismerettségekre tettem szert.(U. Csilla, Yorkshire)

Barátaim a nyelvtanfolyamról és a “beszélgetõs” szobából lettek. És persze az élet véletlen szituacióiból. (R. Anikó, Nottingham)

Az elmúlt 1 hónapban csak a nyelviskolában ismerkedtem még, de sikerrel, hiszen egy szlovák lánnyal vettem fel a kapcsolatot. (Sz. Niki, Kibworth)

Ismerősön keresztül. (M. Evelina, Mansfield)

Mit tanácsolnál egy új au pairnek?

Hát azt, hogy legyen nyitott a családra, ne legyen minden helyzetben megalkuvó, ha az a helyzet neki kényelmetlen, ha bármi problémája van, akkor próbálja meg tisztázni és megbeszélni a helyzetet a családdal, hogy megoldást találjanak a problémára…a szabadidejéhez azért ragaszkodjon. (K. Anita, Lincoln)

Allj ki magadért, és ha valami nem tetszik, beszéld meg a családdal! Magadat tartsd szem elött (ez fõleg az önzetlenebbeknek)! (L. Zsófi, Yorkshire)

Új au-paireknek csak azt tudnám javasolni, hogy legyenek nyitottak és bátrak, merjenek kérdezni.A család választásánál jól gondoljanak át minden lehetõséget és tisztázzanak mindent elõre. Persze alkalmazkodni kell, hiszen egy család privát életébe csöppenünk bele, de ha minden sikerül akkor tiszteletbeli családtagként kezelnek majd. 🙂(U. Csilla, Yorkshire)

Tanács? Hm… csak akkor vállaljon nem angol szarmazasú családnal munkát, ha szereti a magányt, mert eleinte magányosnak fogja érezni magát, de mindig legyen kedves, türelmes, õszinte es józan. Használja ki ha kínalkozik a lehetõség, hogy angolul beszéljen, akkor is ha nehezére esik.

Legyél nyitott az újra, mert így könnyebben beilleszkedsz. Neked kell idomulni a családhoz és nem fordítva! És szokj le arról az általános szokásról, hogy átszámolod forintra az árakat mert úgy nem veszel semmit.

Légy megbízható!!!

A szabadidõdet töltsd házon kívül ha teheted, de mindig egyeztess a csaladdal és ne vidd túlzásba sem, mert az se mindig jó. Ha van kérdésed mindig tedd fel, ne tartsd vissza! Asszem ennyi! És olvass sok angol szöveget és hallagass sokszor rádiót! A gyakorláshoz ez kell!

A SZÓTÁRAD A BIBLIÁD! Angol- Magyar és Magyar-Angol nélkül ne indulj el! ;-))

És ne félj barátkozni! És tekintsd munkának amit csinálsz! Így nem leszel hajlamos nagy hibát véteni és ha lejár a megbeszélt idõ “könnyebb” a búcsu. (R. Anikó, Nottingham)

Hogy legyen nyitott, bátor, talpraesett és mosolygós. Ha lehet, beszéljen valamennyit angolul, mert azt a keveset is nagyon értékelik. (Sz. Niki, Kibworth)

Hozzon magával magyar-angol szótárt is. 🙂 (M. Evelina, Mansfield)

Mennyibe kerül a nyelviskola (ha jársz)?

Én a Lincoln collegba járok. Az éves tandij kb. £135-145 volt. De ezt a költséget a család álta helyettem. Ez a nyelvsuli annyiban rossz, hogy csak heti 1 alkalommal van, de akkor 2,5 óra. (K. Anita, Lincoln)

Az elsõ term ingyenes volt, mert au pairnek ugye nem nagy a fizuja. Aztán sajnos valaki kitalálta, hogy tud segíteni a család (márakinek), szóval januártól március végéig vizsgákkal együtt fizettem £230-at. (L. Zsófi, Yorkshire)

Aziskola felét én a másik felét a család fizeti, de úgy gondolom nagyon megéri. Az iskola 500 fontba került, amit egy nemzetközi vizsgával zárok majd a nyáron. (U. Csilla, Yorkshire)

A nyelviskolám ingyenes. (R. Anikó, Nottingham)

60 font egy ESOL, 12 hetes kurzus. (heti 1 alkalom 2 óra) (Sz. Niki, Kibworth)

Nem járok. (M. Evelina, Mansfield)

Van/volt honvágyad?

Néha van honvágyam. Többnyire akkor, ha valami olyasmi történik otthon amit én is szivesen áttélnék vagy a szeretteim mellett lennék. Vagy velem történik valami amit azzonal meg szeretnek osztani velük. kb. 2-3 havonta 2-3 nap. (K. Anita, Lincoln)

Egyáltalán nem volt. (L. Zsófi, Yorkshire)

Mikor megérkeztem sokkos voltam. Éjjel a saját szobámmal álmodtam így nagyon rossz volt az ébredés. És hazudik az aki azt mondja nincs honvágya, csak van aki jól viseli, mint én és van aki rosszabbul és már az elsõ héten hazamegy inkább. Az utóbbi szarvas-hiba egyébként! Egy hónap kell hogy rájöjj mûködik-e a dolog a családoddal, vagy sem. (R. Anikó, Nottingham)

Hiányoznak a barátok, a családom, de annyira jól érzem magam, hogy csak akkor érzem, hogy hazamennék, amikor nagyon sok angol között vagyok, én pedig úgy megszólalnék magyarul. De minden nap beszélek a szüleimmel, tartom a kapcsolatot a barátaimmal, szóval nincs erős honvágyam. (Sz. Niki, Kibwoth)

Nincs, nem is volt. (M. Evelina)

Ha igen, hogy lépsz/léptél rajta túl?

Elmentem vásárolni:D a városba, meglepem olyankor magam valami szép holmival, ruhával, ékszerrel, bár többnyire egy jó órát szoktam venni. És vidámsággal, meg akkor tobbet foglalkozom a kissráccal, hogy örömöt okozzon és ne gondoljak arra, hogy de jó lenne otthon lenni… (K. Anita, Lincoln)

Lefoglaltam volna magam… (L. Zsófi, Yorkshire)

Hogyan lettem túl a honvágyamon, hááát… eltereltem a gondolataimat. Nagyokat sétáltam, és így nem azon zakatolt az agyam, hogy milyen messze vagyok otthonról. (R. Anikó, Nottingham)

Beszélek a szüleimmel vagy a barátaimmal telefonon és máris jobb kedvem lesz. Egyébként, ha nem vagyok túl jó passzban, akkor mindig történik valami jó (vagy elmegyek vásárolni 🙂 ), szóval nem panaszkodhatok. (Sz. Niki, Kibworth)

Javasolnál-e minket másoknak?

Igen, feltétlenül, én meg voltam és meg vagyok veletek is elégedve és a családommal is.

Én már ajánlottalak is titeket egy barátomnak, aki kijönne.

Én gratulálok az eddigi munkátokhoz. (K. Anita, Lincoln)

Igen, már volt rá példa! (L. Zsófi, Yorkshire)

Örülök, hogy ezt az ügynökséget választottam, és nem csalódtam. Az ügyintézés gyors és korrekt volt, kérdéseimre kielégítõen válaszoltak, emellett kedvesek 🙂 Bátran ajánlom mindenkinek ezt az ügynökséget aki fontolgatja, hogy belevág az au-pairkedésbe 🙂 (U. Csilla, Yorkshire)

Már minden olyan ismerõsömnek ajánlottam az ügynökséget, akiról azt gondolom érdemes megpróbálnia külföldön élni, hajlandó nyelvet tanulni. És szívból ajánlom továbbra is mindenkinek!

Gyerekkorom óta ókori Egyiptom rajongó voltam! És úgy egyáltalán is történelem bolond vagyok! Így nekem többszörös szerencsém van! Nem veszítesz semmit ha ezzel az ügynökséggel kijössz és szerencsét próbálsz! Max egy csodálatos lehetõséget, hogy Angliában lakj és megismerd az ittenieket! Az ügynökséggyors és segítõkészek. És ami a lényeg, hogy nem te hanem a család fizeti a közvetítési díjat! Nekem Ez az ügynökség vált be a sokból ahova leadtam a jelentkezést. Válaszd õket! Nem bánod meg! (R. Anikó, Nottingham)

Abszolút! Már megtettem!! 🙂 (Sz. Niki, Kibworth)

Igen! (M. Evelina, Mansfield)

Köszönjük! 🙂